Langelede 66, 9185 Wachtebeke | Tel: +32(0)476/460.523

Wandelen

Informatie over mooie wandelroutes in de buurt.

Wandelen

Te voet kom je overal. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen, en je hebt de tijd om rustig een praatje te slaan wanneer je daar zin in hebt. Je gaat je eigen gang, je volgt je eigen ritme, en je ontdekt de ware aard van de streek waar je op bezoek bent.

B&B De Minnetuin ligt op een rustig weggetje langs de Langelede. Dit 5,5 km lang kanaaltje werd in de 14de eeuw gegraven voor het vervoer van turf, zand en beer. Waarschijnlijk heeft men bij de graafwerken een natuurlijk riviertje gevolgd, dat een zijarm was van de Durme. In 1774 werd het kanaal verbreed en rechtgetrokken. De Langelede werd nog een tijdje gebruikt voor vervoer van suikerbieten naar de suikerfabriek in Moerbeke maar wordt nu net als de Moervaart niet meer voor economische doeleinden gebruikt. De voormalige trekwegen langs het kanaal bieden thans kansen aan fietsers en voetgangers.

Van op de parking kan je dus op pad. We zorgen voor een kaart met aangeduide wandelingen, maar als je zelf nog andere dingen wil doen stellen we voor dat je naar RouteYou surft. Daar vind je een 5-tal routes die je met de GPS kan volgen, met een uitgebreide beschrijving van wat je onderweg allemaal tegenkomt.

TIP: klik op de naam van de wandeling hieronder om naar de beschrijving ervan op RouteYou te gaan.

Rode Moerpad - 5,8 km